Joululahjat

Parhaimmat joululahjat netistä

Jokainen on tärkeä

Posted on September 7th, 2016 by Marc Littel

Arjen kiireiden keskellä pienet mutta tärkeät sanat läheisille usein unohtuvat. Sellaiset kuten ”olet tärkeä”, ”kiitos” ja ”hienosti tehty”. Suorittamisen ja suunnitelmien välimaastossa suhaamme kaasu pohjassa kohti tavoitteita mutta emme muista niitä, joiden avulla ja tuella ne saavutamme. Toisinaan elämä yllättää ikävästi, tällöin tulee huomattua ketkä rinnallamme seisovat. Miten onnistuisimme tukemaan ja tsemppaamaan toinen toisiamme myös aurinkoisina päivinä?

Hyvä tyyppi toimistossa

Työelämässä palautteen saaminen on tärkeää. Sen avulla työpanos paranee ja tiimissä työskenteleminen on hedelmällistä. Työpaikka, jossa jokainen tuntee olevansa merkittävä osa toimintaa, houkuttelee hyviä alaisia. Esimiesten tulee muistaa alaisia päivittäisissä tilanteissa. Toisten huomioiminen kohteliaisuuksilla, kiittäminen suoritetuista tehtävistä ja mukavat yhteiset hetket luovat ilmapiirin, jossa jokainen on valmis tekemään työnsä aina hieman paremmin.Työntekijöitä voi muistaa myös pienin lahjoin merkkipäivinä ja juhlahetkinä – tai puhtaasti kiitoksena erinomaisesti tehdystä työstä. Työpaikan ergonomiasta ja kaikkien terveydestä voi huolehtia myös pienin lahjoin, tuulettimet kesällä tai toimistotuolien nojat ovat hyviä lahjaideoita, jotka kertovat esimiehen huolehtivan alaisten jaksamisesta.

Anna hyvän kiertää verkossakin

Vietämme nykyisin paljon aikaa sosiaalisessa mediassa. Osa ystäväpiiristä rakentuu netin kautta ja omaan käyttäytymiseen sähköisessä maailmassa kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvät tavat ovat yhtä tärkeitä niin verkossa kuin kasvotustenkin. Sosiaalisessa mediassa ei aina tarvitse olla oikeassa tai kärkäs kommentoija, toisinaan riittää että kehuu kaveria tai toivottaa hyvää viikonloppua. On tärkeämpää laittaa hyvä kiertämään ja jättää nokkavat kommentit omaan arvoonsa. Nettimaailman kasvottomuus saa toisinaan sanat karkaamaan ruudulle ennen kuin niiden vaikutusta toisen itsetunnolle ehtii puntaroida.

Kohteliaisuus kunniaan

Kohtaamme päivittäin ihmisiä, joille pieni kaunis lause tekisi ihmeitä. Kyseessä voi olla bussinkuljettaja, vanhus liikennevaloissa, kassaneiti, työkaveri, lasten tarhanhoitaja, jumppaohjaaja ja kahvilan työntekijä. Toisen kehuminen valaisee raskaat työtunnit ja tuo ehkä elämän aallonpohjassa kulkevalle pienen piristyksen. Kauniit sanat ehtii kohdistaa aina toiselle, ne eivät maksa mitään ja ne kiertävät usein eteenpäin hyvinä tekoina. Jokainen tietää miten hyvältä kehuminen ja kiitokset tuntuvat, niitä onkin turha pihtailla, sillä maailmaan mahtuu taatusti lisää positiivista palautetta ja hyviä ajatuksia.

Copyright © 2009 Joululahjat