Joululahjat https://joululahjat2010.com Parhaimmat joululahjat netistä Tue, 05 Sep 2023 12:29:18 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.8.3 Varusta keittiösi uudella leikkuulaudalla https://joululahjat2010.com/varusta-keittiosi-uudella-leikkuulaudalla/ Thu, 25 May 2023 06:30:00 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=210 Mietitkö, mikä olisi sopivanhintainen ja käytännöllinen joululahja läheisellesi, sukulaisellesi tai miksipä ei vaikka itsellesi? Miten olisi uusi leikkuulauta keittiön ilmeen piristämiseksi? Leikkuulaudalla saat helposti ja nopeasti uutta ilmettä keittiöön. Voit valita keittiöön mielestäsi parhaiten sopivan tyylin ja materiaalin.

Leikkuulautoja löytyy usean eri mallisia. Ne voivat olla suorakaiteenmallisia, ovaaleja tai tiettyyn kuvioon leikattuja. Saatavissa oleva materiaalivalikoima on myös laaja. Leikkuulautoja saa esimerkiksi puisena, marmorisena tai muovisena. Leikkuulaudassa voi olla myös painettuja kuvioita.

Tarpeellinen lahja tulee jokapäiväiseen käyttöön

Leikkuulaudan hankintaa lahjaksi puoltaa myös se, että se on tarpeellinen kaikille. Jokainen pilkkoo välillä vihanneksia tai leipää keittiössään. Leikkuulauta toimii myös kuumien pannujen ja kattiloiden alustana. Kaunista leikkauslautaa voi käyttää myös kattauksissa. Sille voi asettaa tarjottavaksi vaikka juustoja ja hedelmiä.

Leikkuulauta on uusittava säännöllisesti

Tiesitkö, että leikkuulauta olisi uusittava säännöllisesti, sillä huokoinen veitsen viiltämä pinta on oivallinen pesä bakteereille. Leikkuulaudan tulisi olla ehyt, jotta bakteerit eivät siirtyisi ruokien kautta ihmisiin. Sen vaihtaminen säännöllisesti on siis tarpeen kaikille.

Millainen on käytännöllinen leikkuulauta?

Käytännöllinen leikkuulauta on moneen tarkoitukseen sopiva ja helposti säilytettävä. Se on kooltaan ja pinnaltaan sellainen, että se sopii monen erilaisen ruuan leikkaamiseen. Säilytettävyyttä helpottaa se, että leikkuulauta on helposti siirrettävissä syrjään esimerkiksi ripustettavissa naulaan tai laitettavissa laatikkoon. Mikäli kaipaat lisäinspiraatiota leikkuulaudan valintaan täällä voit käydä ostoksilla.

]]>
Ensiaputarvikkeita lahjaksi https://joululahjat2010.com/ensiaputarvikkeita-lahjaksi/ Thu, 27 Apr 2023 05:00:00 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=208 Lahjoja miettiessä on hyvä ostaa niitä tarpeeseen. Jokaisesta kodista olisi hyvä löytyä riittävä valmius hätätilanteita varten. Ensiaputarvikkeita on monenlaisia, mutta niistä tärkeimmät julkisiin tiloihin ovat ensiapulaukku ja defibrillaattori.

Ensiaputarvike.fi -sivustolta löytyy kaikki tarvittava sekä koteihin, että julkisiin tiloihin. Kukaan ei haluaisi joutua tilanteeseen, jossa ensiaputarvikkeita joutuukin käyttämään, mutta sellainen voi tulla vastaan yllättäen. Monilla työpaikoilla vaaditaan ensiapukorttikoulutus, ja jokaisen kansalaisen olisi hyvä osata perustaidot.

Ensiaputaidot

Ostamalla joululahjaksi ensiapulaukun tai sammutuspeitteen, osoittaa läheisestä huolehtimista, sekä voi myös muistuttaa, kuinka tärkeitä ensiaputaidot ovat. Ne kuuluvat jokaisen auttamisvelvollisuuksiin. Myös suojautuminen väkijoukoissa voi olla tärkeää esimerkiksi matkustaessa ja kauppakeskuksissa, joten kasvomaskit ovat varteenotettava lahja.

Hengenpelastusta lahjana

Ensiapukoulutus on tärkeää, ja muistutus sen tärkeydestä voi innostaa menemään kurssille. Hengenpelastustuotteista on myös erilaisia kampanjoita, joista löytyy niin maallikolle kuin ammattilaisellekin sopivaa välineistöä. Punaisesta Rististä kerrotaan myös, että maallikonkin antama ensiapu parantaa paljon mahdollisuuksia selviytymiseen ja toipumiseen. Punaisen Ristin kautta löytyy myös paljon ensiapukoulutuksia.

Ensiaputarvikkeet

Ensiaputarvikkeita löytyy kasvomaskeista defibrillaattoreihin. Kodeissa on hyvä olla sammutuspeite tulipalojen varalta, sekä kevyt ensiapupakkaus. Matkapuhelin on hyvä olla ladattuna, sillä mahdollisuus avun soittamiseen on ensiarvoisen tärkeää. Puhelimiin on saatavilla myös langattomia latureita. Langaton laturi onkin hyvä lahja monenlaiseen tarpeeseen, nuorelle joka käyttää paljon puhelinta, tai seikkailunnälkäiselle maailmanmatkaajalle. Joskus lahja voi pelastaa yllättävässä tilanteessa.

]]>
Joulun paras lahja – airpodit https://joululahjat2010.com/joulun-paras-lahja-airpodit/ Tue, 25 Jan 2022 12:35:26 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=185 Joulu on tärkeä vuodenaika monelle. Saadaan ja annetaan pala itsestään, jotain sellaista mistä saa ja voi antaa hyvän mielen. Joka vuosi vain on se sama iänikuinen ongelma, jota varmasti monikin meistä pohtii jo syksyllä. Kovia pakettejahan ne olla pitää, sen tiesi kaikki jo lapsesta saakka Mutta mitä hankkia hänelle, jolla on jo lähes kaikkea?

Airpodit moneen käyttöön

Airpodit, kuulokkeet ilman johtoa, ovat uusinta teknologiaa ja kovasti suosiossa erityisesti nuorten keskuudessa. Vaikka lahja onkin nuorison suosima, niin ei ole mitään syytä vältellä lahjan ostamista myös vanhemmalle vastaanottajalle. Airpodit on monikäyttöinen ja helppo lahja varsinkin liikkuvalle ja aktiiviselle lahjansaajalle. Monelle airpodit tuovat mukavuutta esimerkiksi puutarhatöihin tai lenkille, jolloin käsille on töitä ja johto mahdollisesti vain sotkeentuisi tai se vetäisi kuulokkeet pois korvista. Pienen muotoilunsa ansioista ne sopivat myös talviurheilukäyttöön, niiden päälle pukee helposti hatun tai pannan tai minkä tahansa muun päänlämmittimen.

Airpodit voi myös yhdistää lahjana; airpodien kanssa hyvä lahja voisi olla esimerkiksi käyttölahjakortti e-kirjapalveluun kuukaudeksi – tai vaikka vuodeksi. Näiden suosio on kasvanut merkittävästi viime vuosina. Ehkä joku radioohjelma onkin vastaanottajan mieleen ja sitä haluaa kuunnella omassa rauhassa. Niin tai näin, niin airpodit ovat hyvin monikäyttöinen lahja. Osta nämä täältä helpoiten ja saat pakettiin lahjan joka takuulla ilahduttaa saajaansa ja tuo iloa pitkäksi aikaa.

]]>
Tee joululahjat itse https://joululahjat2010.com/tee-joululahjat-itse/ Mon, 05 Oct 2020 12:51:34 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=177 Lahjoihin panostavan jouluvalmistelut alkavat jo hyvissä ajoin ideoiden etsimisellä, materiaalien hankkimisella ja lahjojen huolellisella suunnittelemisella. Itse tehtyjen joululahjojen valmistus pimenevinä iltoina lämpimän juoman äärellä on tunnelmallista ja rentouttavaa puuhaa. Neuloitpa sitten sukkia lapsenlapsille tai keittelit kinuskikaramelleja kollegoille, käsillä tehdessä lahjaan kietoutuu myös sylikaupalla lämpimiä ajatuksia. Itse tehty lahja erottuu aina edukseen ostolahjojen joukosta, ja materiaalien värit ja lahjan yksityiskohdat on helppo valita lahjansaajan mieltymysten mukaan.

Ihania lahjoja neuloen ja virkaten

Perinteiset villasukat, kirjavat kirjoneulelapaset vai trendikäs pipo tekoturkistupsulla? Neulomisen ja virkkaamisen ystävänä löydät täältä hyviä tuotteita ja materiaaleja joululahjasuunnitelmiesi toteuttamiseen. Netistä löydät loputtomasti ideoita ja inspiraatiota sekä yksityiskohtaisia ohjeita vaikkapa Marttaliiton sivuilta. Joulun käsityötrendeissä pitävät edelleen pintansa kierrätysmateriaalien käyttö, käsinvärjätyt langat ja useiden eri lankojen yhdistäminen elävän neulepinnan saamiseksi. Valmiit neuleet viimeistellään nahkamerkillä, joka kertoo lahjan olevan omin käsin rakkaudella tehty. Käsityön jälki saa näkyä, eikä lopputuloksen tarvitse näyttää kaupasta ostetulta.

Käsintehdyt konvehdit ja koristeet ilahduttavat

Jos lahjansaajia on isompi joukko, voit valmistaa kerralla ison erän vaikkapa käsintehtyä toffeeta tai marmeladia ja pakata ne kauniiksi lahjapaketeiksi. Itse leivottu saaristolaisleipä on myös ihana lahja naapurille tai ystävälle. Tai entäpä jos liittäisit joulukorttiin itse askarrellun, kuuseen ripustettavan koristeen, joka toisi kortin saajalle iloa tulevinakin jouluina? Käsintehdyn lahjan voi antaa myös lahjakortin muodossa: voit lupautua neulomaan huivin lahjansaajan toiveiden mukaan tai luvata opettaa nuorelle vihdan valmistuksen salat tulevana kesänä.

]]>
Jouluna on aika muistaa kumppaneita https://joululahjat2010.com/jouluna-on-aika-muistaa-kumppaneita/ Fri, 06 Oct 2017 12:25:09 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=162 Joululahjat ovat tärkeä osa yrityksen kontaktien luomista ja vaalimista. Niillä on tärkeä rooli myös yrityksen näkyvyyden kannalta, joten kannattaa tarkkaan harkita, millaisia lahjoja yritys antaa ja miten lahjat pakataan.Ekologisuus on tärkeä arvo, joten aivan turhien esineiden antamista ja tarpeetonta moninkertaista paketointia on syytä välttää. Pakkausmateriaalien on hyvä olla kierrätettäviä tai uudelleen käytettäviä. Lahjapussi on aina hyvä vaihtoehto ja sen voi voi myös tilata yrityksen logolla varustettuna. Samoin pakkaamiseen käytettävä teippi voi olla laadukkaasti painatettu tuote. Erityisesti silloin, kun lahjat lähetetään Postin tai Matkahuollon välityksellä, on hyvä käyttää yrityksen logolla painatettua teippiä, sillä näin yrityksen näkyvyys lisääntyy huomattavasti.Koriste-esineiden antaminen on aina riskialtista, sillä asiakkaiden ja liikekumppaneiden makua saattaa olla vaikea aavistaa. Logolla varustettu käyttöesine sen sijaan on aina hyvä lahja, kunhan se on niin laadukas, että lahjan saaja todella käyttää sitä mielellään. Käytössä ollessaan logolla painatettu esine muistuttaa lahjan antajasta koko käyttöikänsä ajan. Kunnolliset muistitikut ja vara-akut ovat tällä hetkellä ehkä kaikkein suosituimpia liikelahjoja, sillä niille on aina käyttöä.Lahjat, jotka kulutetaan loppuun käytettäessä, kuten kynttilät ja erilaiset syötävät ja juotavat, ovat hyvä vaihtoehto sikäli, että saajalle ei niistä jää nurkkiin pyörimään tarpeetonta tavaraa. Näiden lahjojen miinuksena on, että kun lahja on käytetty, ei jäljelle jää mitään muistuttamaan sen antajasta. Kannattaa siis liittää ruokalahjaankin jokin pieni logolla painatettu esine, vaikkapa pullonavaaja lisäämään lahjan mainosarvoa. Kynttilän kaveriksi sopii tietenkin hyvin lahjan antajan logolla somistettu sytytin.Erilaiset aineettomat lahjat ovat yleistyneet myös yrityslahjoina. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun toisenlainen lahja on hyvä vaihtoehto tavaralle silloin, kun yrityksesi haluaa profiloitua erityisen eettisenä ja ekologisena toimijana. Lahjaan liittyvä kortti kannattaa pakata yrityksen logolla varustettuun kuoreen, jotta logo tulee nähdyksi hyvän asian yhteydessä.Asiakkaille annettavien lahjojen ei välttämättä tarvitse olla kovin suuria ja arvokkaita, mutta jouluna ei kannata jakaa aivan mitä vain. Esimerkiksi kynä tai heijastin ovat joululahjaksi turhan vaatimattomia, kun taas vaikkapa muistilehtiö ja kynä tai pipo sekä heijastin sopivat jo paljon paremmin.

]]>
Jokainen on tärkeä https://joululahjat2010.com/jokainen-on-tarkea/ Wed, 07 Sep 2016 11:54:27 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=150 Arjen kiireiden keskellä pienet mutta tärkeät sanat läheisille usein unohtuvat. Sellaiset kuten ”olet tärkeä”, ”kiitos” ja ”hienosti tehty”. Suorittamisen ja suunnitelmien välimaastossa suhaamme kaasu pohjassa kohti tavoitteita mutta emme muista niitä, joiden avulla ja tuella ne saavutamme. Toisinaan elämä yllättää ikävästi, tällöin tulee huomattua ketkä rinnallamme seisovat. Miten onnistuisimme tukemaan ja tsemppaamaan toinen toisiamme myös aurinkoisina päivinä?

Hyvä tyyppi toimistossa

Työelämässä palautteen saaminen on tärkeää. Sen avulla työpanos paranee ja tiimissä työskenteleminen on hedelmällistä. Työpaikka, jossa jokainen tuntee olevansa merkittävä osa toimintaa, houkuttelee hyviä alaisia. Esimiesten tulee muistaa alaisia päivittäisissä tilanteissa. Toisten huomioiminen kohteliaisuuksilla, kiittäminen suoritetuista tehtävistä ja mukavat yhteiset hetket luovat ilmapiirin, jossa jokainen on valmis tekemään työnsä aina hieman paremmin.Työntekijöitä voi muistaa myös pienin lahjoin merkkipäivinä ja juhlahetkinä – tai puhtaasti kiitoksena erinomaisesti tehdystä työstä. Työpaikan ergonomiasta ja kaikkien terveydestä voi huolehtia myös pienin lahjoin, tuulettimet kesällä tai toimistotuolien nojat ovat hyviä lahjaideoita, jotka kertovat esimiehen huolehtivan alaisten jaksamisesta.

Anna hyvän kiertää verkossakin

Vietämme nykyisin paljon aikaa sosiaalisessa mediassa. Osa ystäväpiiristä rakentuu netin kautta ja omaan käyttäytymiseen sähköisessä maailmassa kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvät tavat ovat yhtä tärkeitä niin verkossa kuin kasvotustenkin. Sosiaalisessa mediassa ei aina tarvitse olla oikeassa tai kärkäs kommentoija, toisinaan riittää että kehuu kaveria tai toivottaa hyvää viikonloppua. On tärkeämpää laittaa hyvä kiertämään ja jättää nokkavat kommentit omaan arvoonsa. Nettimaailman kasvottomuus saa toisinaan sanat karkaamaan ruudulle ennen kuin niiden vaikutusta toisen itsetunnolle ehtii puntaroida.

Kohteliaisuus kunniaan

Kohtaamme päivittäin ihmisiä, joille pieni kaunis lause tekisi ihmeitä. Kyseessä voi olla bussinkuljettaja, vanhus liikennevaloissa, kassaneiti, työkaveri, lasten tarhanhoitaja, jumppaohjaaja ja kahvilan työntekijä. Toisen kehuminen valaisee raskaat työtunnit ja tuo ehkä elämän aallonpohjassa kulkevalle pienen piristyksen. Kauniit sanat ehtii kohdistaa aina toiselle, ne eivät maksa mitään ja ne kiertävät usein eteenpäin hyvinä tekoina. Jokainen tietää miten hyvältä kehuminen ja kiitokset tuntuvat, niitä onkin turha pihtailla, sillä maailmaan mahtuu taatusti lisää positiivista palautetta ja hyviä ajatuksia.

]]>
Kallis lahja ei ole aina paras valinta https://joululahjat2010.com/kallis-lahja-ei-ole-aina-paras-valinta/ Fri, 22 Jul 2016 16:25:28 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=141 Lahjan valinnassa menee helposti vikaan, jos tuijottelee vain hintoja. Lahjan perimmäinen tarkoitus on muistaa ystävää, sukulaista tai yrityskumppania vuoden juhlapäivän aikaan. Joululahjan valinta ” kallis on parasta” perusteella, vie pohjan koko juhlalta. Usein hauska ja älykäs idea tai sydämellä valittu pieni muisto kauniissa paketissa tuottaa saajalle eniten iloa. Lahjan saajan kannalta tärkeää on ajatus ja muisto. Lapsienkin olisi hyvä oppia pienestä lähtien arvostamaan itse lahjaa ja ajatusta, ei hintaa ja lahjan arvokkuutta.Lahjahulluutta kannattaa välttää sillä monen valtaa jouluhulinassa vauhtisokeus. Tavaraa kahmitaan kaupoista kaksin käsin miettimättä mitä lahjan saaja oikeasti tarvitsee. Ilmiö on ikävän yleinen etenkin lasten kohdalla. Lahjat menettävät näin helposti merkityksensä ja kaikki tärkeät ajatukset antamisen ilosta ja saamisen kiitollisuudesta unohtuvat.

Edullista ja ennen kaikkea tarpeellista

Kalliiden lahjojen sijaan voi hankkia edullisia ja tarpeellisia tuotteita. Roinaa ei kannata kuitenkaan hankkia ja edullisten lahjojen hankkimiseen on olemassa muutamia hyviä vinkkejä. Velkaantumista parempi idea on tehdä lahjat omin käsin. Itse neulotut sukat ja kaulaliina, itse tehdyt valokuvakehykset kauniilla kuvalla tai vaikkapa itse tehty hillo ja jouluiset karkit on aina ajatuksella valmistettu lahja.Kaikki eivät kuitenkaan ole luovia tai näppäriä sormistaan, joten valmiina hankittuja lahjoja kannattaa alkaa haalimaan ennen H-hetkeä. Vuoden aikana kannattaa seurailla tarjouksia, sillä joululahjaksi sopivia tuotteita myydään usein tarjouksessa keväällä kun kausi on ohi. Nettikauppojen tarjontaan kannattaa tutustua jo pitkin kuluvaa vuotta. Salerunner on verkkokauppa, jossa on hyviä tarjouksia ajatellen lahjoja lapsille, aikuisille ja yrityskumppaneille.Lahjan valitsemiseen tarvitaan aina hieman taustatyötä. Kannattaa pohtia lahjan saajan harrastuksia, vaatemakua, kodin tyyliä ja mahdollisia mielenkiinnon kohteita kirjallisuuden alalla. Lahjatoiveet vaihtelevat kullakin melkoisesti, yhdelle korut ja hajuvedet kelpaavat aina kun taas toinen ei osaa arvostaa niitä ollenkaan. Lahjalista läheisille voi olla hyvä idea, jonka jälkeen tarjouksia ja tuotteita voi alkaa seurailemaan nettikaupan kautta. Kun lahjat on hankittu ennen pahimpia joulukiireitä, on aikaa keskittyä nauttimaan joulutunnelmasta ilman stressiä lahjoista.

]]>
Joululahjoja omaan pihaan https://joululahjat2010.com/joululahjoja-omaan-pihaan/ Thu, 21 Jul 2016 16:28:44 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=135 Joulun ja paukkupakkasien keskellä ei aina tule muistaneeksi valkean vaipan alla uinuvaa pihamaata. Kannattaisi kuitenkin muistaa ne kevään ensimmäiset auringonsäteet ja heräilevä puutarha. Joulu on mitä loistavinta aikaa antaa ja saada kotiin ja myös kesää ajatellen puutarhaan sopivia lahjoja. Kodin sisustaminen on aina ajankohtaista ja kotiin liittyvät lahjat ovat useimmiten mieluisia.Joululahjan valinta voi olla vaikea tehtävä, liian henkilökohtaiset lahjat saattavat olla jopa loukkaavia. Parasta on antaa lahja joka on tarpeellinen, saajan tyyliin ja arvoihin sopiva. Lopullisen silauksen lahjaan saa, jos se säilyy ja sillä on tunnearvoa saajalle. Kodin sisustukseen liittyvät lahjat kannattaa valita huolella, jotta ne sattuvat väreihin ja tyyliin, kodin puutarhaan sen sijaan on helpompi valita tuotteita perheen harrastusten ja intressien perusteella.Lahjatarjonta pihaa, grillausta, lapsia, aktiviteetteja ja rentoa oleskelua varten on laajin nettikaupassa kuten Plantavialta, jossa on laaja valikoima tuotteita joka lähtöön. Nettikauppa on oivallinen paikka hankkia lahjat vaikka kaikille sillä laaja tarjonta ei ainakaan ole esteenä valikoiman suhteen. Nettikauppa auttaa myös selviämään ruuhkista ja ostareista päälle vyöryvästä jouluähkystä.

Ajatus on tärkein

Lahjan ei tarvitse olla kallis, se voi olla itse tehty tai hyvin ideoitu. Pieni ajatuksella valittu lahja on parempi kuin täysin tyyliin sattumaton kallis ostos.Lapsiperheelle mieluisia ovat varmasti erilaiset piha-aktiviteetit kuten trampoliinit, pihapelit ja lasten leikkimökki. Liikunnalliselle perheelle voi harkita pihapelien lisäksi vauhdikkaitakin piha-aktiviteetteja kuten softballia tai krokettia. Puutarhaa hoitava tarvitsee aina jotain uutta mielekästä pihamaan kuoputukseen kuten puutarhurin setti, mielenkiintoisia yrttisiemeniä tai kauniita ruukkuja. Jos asukkailla on oma pergola, voi sinne ostaa lahjaksi kesäisiä tekstiilejä. Grillauksesta innostuneelle on hankittavana hauskoja essuja, grillaussettejä, grillaukseen tarvittavia erikoismausteita ja -kastikkeita sekä muuta grillaukseen liittyvää oheistavaraa, kesäkeittiöön sopivat kesäisen keveät astiat ja raikkaat lautasliinat.Monella on lasitettu parveke tai terassi, jossa nautitaan syksyn hämystä vielä pitkään päivien lyhentyessä, tuoksut ja kauniit kynttilät ovat useimmiten kaikille sopivia lahjoja. Itse puutarhaa voi koristaa pienillä patsailla ja jokainen lomailija haluaisi nukahtaa päiväunille riippukeinuun omassa pihassaan.

]]>
Kehystä joululahjasi https://joululahjat2010.com/kehysta-joululahjasi/ Thu, 28 Apr 2016 05:31:44 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=117 Joululahjojen ostaminen on jokavuotinen välttämätön pakko ja hammasten kiristys. Erityisesti aikuisille ja isovanhemmille on todella vaikea keksiä hyvää lahjaa, jolla olisi myös käyttöä. Mitä ostaa sukulaiselle jolla tuntuu jo olevan kaikkea? Tossut, viltit ja villapaidat alkavat olla jo kuluneita lahjoja, samoin kuin kylpytakit tai lakanasetit. Lahjakortit ovat käytännöllisiä lahjoja, mutta silloin pitää tietää, minkä liikkeen tai palvelun lahjakortista saaja oikeasti ilahtuu. Ilman kunnon salapoliisityötä tulee helposti ostaneeksi lahjan, joka heitetään komeron nurkkaan homehtumaan. Matkalahjakortti voi olla hyvinkin mieluinen lahja, jos tykkää matkustelusta ja esimerkiksi risteily- tai kylpylälahjakortin saa jopa ihan säädylliseen hintaan. Matkalahjakortin voi myös käyttää silloin kun reissu sopii omaan aikatauluun. Käytännöllinen on myös lahjakortti hierojalle tai vaikka kauneussalonkiin, jos lahjansaaja käyttää tai haluaisi käyttää kyseisiä palveluita, muttei itse raski laittaa rahaa niihin. Jos haluaa antaa lahjansaajalle jotain pysyvää sekä henkilökohtaista ja jättää mukavia muistoja läheiselle, valokuvat ovat edullisia ja suosittuja lahjoja joulunakin annettaviksi. Erityisesti omat vanhemmat ja isovanhemmat ilahtuvat takuulla, kun saavat laadukkaita valokuvia lapsistaan ja lapsenlapsistaan. Perhepotretin voi ottaa itsekin, jos omistaa hyvän kameran tai matkapuhelimessa on tarpeeksi tarkka kamera. Kuvan voi käydä otattamassa myös alan liikkeessä, jolloin laatu on varmasti taattu. Kuvista voi nykypäivänä tehdä kuvakirjankin netin kautta, mutta mikään ei vedä vertoja kauniille perinteisille kehyksille. Valokuvakehykset voi tilata esimerkiksi BGA valokuvausliikkeestä, jonka kehysvalikoima on vailla vertaa. Myös valokuva-albumit saat esimerkiksi BGA:n runsaasta valikoimasta. Valokuvat säilyvät sukupolvelta toiselle, jos ne säilytetään oikein. Siksi laadukkaat ja onnistuneet valokuvat kannattaakin kehystää pahvitaustan ja lasin väliin, jolloin kuva ei pääse haalistumaan saatika taittumaan. Ison valokuvan voi kehyksineen ripustaa vaikka seinälle ja esimerkiksi lastenlapsistaan voi kerätä kokonaisen kokoelman samalle seinälle. Myös lapsista itsestään on mukava nähdä oma kuva isovanhempien seinällä kylään tullessa ja vanhempana on kiva nähdä, minkä näköinen oli aivan pienenä. Vaikka maailma on digitalisoitunut ja materia siirtyy nettiin ja muistikorteille, valokuvat tulevat todennäköisesti aina säilyttämään suosionsa albumeissa tai kehystettyinä hyllyjen päällä sekä seinien koristeena – ja hyvä niin.

]]>
Parhaat koko perheen lautapelilahjat https://joululahjat2010.com/parhaat-koko-perheen-lautapelilahjat/ Fri, 22 Apr 2016 05:54:57 +0000 https://joululahjat2010.com/?p=125 Kaupoissa riittää lautapelejä, mutta mitkä niistä ovat parhaita koko perheen joululahjaksi? Tähän on poimittu muutama loistava, taatusti hauska lautapeli, joka tarjoaa pelin huumaa sekä pienille että suurille.Board Games

Pikku Prinssi: Tee minulle planeetta

Todella ajankohtainen lautapeli tulevalle vuodelle, sillä Pikku Prinssi -elokuva saa Suomen ensi-iltansa kesällä 2016. Pelissä on kiinnostava pelimekaniikka ja se toimii yhtä hyvin lasten kanssa kuin pelkkien aikuistenkin kesken. Pikku Prinssi: Tee minulle planeetta on varma valinta moneen tarkoitukseen. Säännöt ovat yksinkertaiset, joten peli on helppo oppia ja opettaa. Peli ei kestä kauaa, mutta sen loppuessa on helppo pelata uusi erä heti perään.

Port Royal

Port Royal voitti vuonna 2015 vuoden perhepeli -palkinnon ja löytyy varmasti myös useasta tulevan vuoden lahjapaketista. Tässä korttipelissä pelaaja pääsee koittamaan onneaan: minkä värinen laiva tällä kertaa lipuu satamaan? Pelin kahdentoista voittopisteen tavoite on selkeä ja sääntöjen oppiminen on helppoa. Yksinkertainen ulkoasu kätkee sisälleen kuitenkin useita lähestymistapoja peliin, joka takaa Port Royalin kestävän monet pelikerrat. Peli on erinomainen etenkin pienillä pelaajamäärillä.

Cacao

Cacao on nokkela laattojenasettelupeli joka on samaa luokkaa huippusuositun Carcassonnen kanssa. Pelin säännöt ovat siis helppo oppia sekä opettaa muille. Tässä näppärässä pelissä yksittäiset siirrot ovat melko yksinkertaisia, mutta pelissä menestyminen vaatii pelin kokonaiskuvan hahmottamista ja siitä hyötymistä. Peli kestää nopeimmillaan 20 minuuttia. Cacao on ehdottomasti perhepelien kärkikastia.

]]>